Kurssikoe

Kurssikokeessa on kaksi osaa. Ensimmäisessä osassa on pakollinen tehtävä, joka jokaisen kokeeseen osallistuvan on pakko tehdä. Toisessa osassa on kolme tehtävää, joista voi valita mieleisensä. Jokainen tehtävä pisteytetään asteikolla 1-6 ja kokeen maksimipistemäärä on siten 12 pistettä. Läpipääsyyn vaaditaan puolet pisteistä. Arvosana-asteikkona toimii Upea, Odotukset ylittävä, Kelvollinen, Surkea, Hirveä, Peikko. Viimeiset kolme arvosanaa ovat hylättyjä.

Ensimmäinen osa:

File:Saint George Killing the Dragon, 1434-1435, by Bernat Martorell - Art Institute of Chicago - DSC09654.JPG

Bernat Martorell – Pyhä Yrjö tappaa lohikäärmeen (1435)

1) Mitä taiteen tyylikautta oheinen teos edustaa ja millä perusteella?

2) Kerro kyseisestä tyylikaudesta. Voit kertoa esimerkiksi, millainen taiteilijoiden asema oli, mitä keskeisiä ajatuksia oli vallalla taiteeseen liittyen, millaisia tunnusomaisia piirteitä taiteella oli, miten taide kehittyi (vai kehittyikö se) aikakauden aikana sekä miten taikuutta ja taikaeläimiä aikakauden taiteessa kuvattiin.

Toinen osa:

1. Selitä termit muutamalla virkkeellä ja tarvittaessa ajoita termi tai anna siitä jokin esimerkki: 

  • fresko
  • renessanssi
  • prerafaeliittinen suuntaus
  • perspektiivi
  • barokki
  • mosaiikki

2. Vertaile kahta kurssin aiheen kannalta tärkeää taiteen tyylikautta- tai suuntausta. Kerro esimerkiksi niiden syntymisestä ja sen syistä, piirteistä sekä ajoita taidesuuntaukset. Muista kertoa myös, miten niissä kuvattiin taikuutta.

3. Kirjoita esseevastaus otsikolla ”Esihistoriallinen taide ja taikuuden esittäminen siinä”.

Jätä kommentti